Meteen naar de inhoud
Home » SEO Uitbesteden » Website verhuizen

Website verhuizen

Een website migratie (of: website verhuizing) is een belangrijke, vaak noodzakelijke maar helaas ook vaak een gemiste/vergeten optimalisatie. Het wordt vaak uitgevoerd vanuit een rebranding strategie wat een herstructurering of verhuizing van de website of het veranderen van de domeinnaam tot gevolg heeft.

Wat is een website verhuizing of migratie?

Als er bijvoorbeeld een hele of een gedeelte van de website wordt herzien qua design, teksten e.d. dan heeft dit (in de meeste gevallen) grote invloed op je online vindbaarheid in de zoekmachines. Door vooraf een migratieplan op te stellen, voorkom je terugval in je rankings/posities in de zoekmachines en behoud je je verkeer. Vaak komen bedrijven er te laat achter dat een migratieplan veel stress en vaak ook omzetverlies had kunnen voorkomen.

website-verhuizen-migratie

Waarom website migraties laten doen?

Bij een website migratie zien we vaak twee situaties:

 1. jullie website wordt nog verhuist. Er zijn al een aantal voorbereidingen getroffen, maar er nog behoefte aan SEO hulp/advies tijdens dit migratie proces.
 2. de website is al verhuisd en de posities zijn dermate gedaald dat het code rood is i.v.m. aanvragen/omzetverlies. 

Alhoewel we in beide situatie jullie met evenveel plezier helpen, geven wij de voorkeur aan de eerste optie. Dit is de situatie die het beste werkt voor alle partijen en de minste kans op omzetverlies oplevert. Omdat we in die situatie al veel risico’s vooraf kunnen inperken.

content-optimalisatie-oog-voor-seo

Als SEO bureau is Oog voor SEO jouw expert op het gebied van Onpage/Content optimalisaties en helpen wij deze mismatch te verkleinen.

Daarom Oog voor SEO!

Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Waarom je website verhuizen en/of domeinnaam veranderen?

FAQ

Dit is vaak een website verhuizing i.c.m. domeinnaam verandering.

Een website verhuizing of zelfs een domeinnaam verandering komt vaak voor in de situatie van een rebranding strategie waarbij het bedrijf een ander gezicht/image wil en ondergaat dan ook een naamsverandering (Bedrijf X: www.bedrijfx.nl gaat vanaf morgen Bedrijf Y heten: www.bedrijfy.nl).

Bij redesigns is er meestal geen domeinnaam verandering, maar veranderd er wel veel op de website zelf.

Daarnaast komt het voor dat er een overhaul van de website (een oppoetsbeurt) nodig is qua design, content en structuur. Dit wordt ook wel een redesign wordt genoemd en gaat soms ook samen met een (kleine) domein verandering. Denk aan nl.merk.com naar merk.com/nl/. 

Klantervaringen

Dankzij het SEO advies van Oog voor SEO hebben we onze bedrijfsdoelstelling binnen twee jaar behaald. Na de launch van onze website www.heko-opslag-almelo.nl in september 2015, hebben we ervoor kunnen zorgen dat de website verkeer behaalde uit Google (betaalde en organische zoekresultaten) en zaten onze opslagruimtes binnen no-time vol.
heko-opslag-almelo-oog-voor-seo
Henk
Directeur
Heko Opslag Almelo

Maak kennis met Oog voor SEO

Maak kennis met onze missie & visie, geschiedenis én onze enthousiaste SEO experts.

Oog voor SEO | Het SEO Bureau

Onze werkwijze voor website migraties

Wat is belangrijk bij website verhuizingen?

Om jouw website vindbaar te maken en de juiste posities te bepalen in zoekmachines (zoals Google), gebruiken zoekmachines rankingsfactoren. Dat zijn uiteenlopende factoren binnen deze globale deelgebieden, waarmee zoekmachines je website inschalen: 

 • Technische SEO (b.v. interne links, html code etc)
 • Content/Onpage SEO (b.v. teksten, foto’s & video’s) en 
 • Autoriteit (o.a. externe links / linkbuilding)

 Hiermee kunnen ze het belang, de relevantie en de betrouwbaarheid van je website bepalen, zodat zoekmachines een betrouwbaardere inschatting kunnen doen van de positie van de pagina’s van je website in hun zoekresultaten (de index). Zoekmachines proberen hiermee je website te matchen aan de zoekintentie van de zoekende doelgroep (middels keywords/zoekwoorden). 

Content optimalisatie is het analyseren van kansen binnen jullie bestaande onpage content op de huidige pagina’s van jullie website én adviezen rond eventuele aanvullende pagina’s (content gaps).

Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Certificeringen

Cases

Klant: Heko Opslag Almelo
 • Aanbod: Verhuur van opslagruimtes
 • Markt: lokale Almelose B2C & B2B doelgroep.
 • Doel: bezettingsgraad boven 75% binnen twee jaren na de start in 2015 door de inzet van Google Organic en Google Ads.
 • Periode: Website ontwikkeld en gelanceerd in September 2015
 • Resultaat:
  • Tijdens het eerste jaar van de samenwerking (2016) is het organisch verkeer uit Google verhoogd naar 550 gebruikers. Dat deze gebruikers relevant waren, blijkt uit de conversieratio van 5% rond offerte aanvragen.
  • In het tweede jaar (2017) groeide het organische verkeer met 64% naar 911 gebruikers.
  • September 2018 was de bezettingsgraad qua opslagruimtes 80%! 

Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op!

App ons
Hoi, Waar kunnen we je mee helpen?