Meteen naar de inhoud
Home » SEO Uitbesteden » Technische SEO

Technische SEO

Technische SEO is het technisch analyseren & optimaliseren van jouw website zodat de crawlbots van zoekmachines beter hun weg door de pagina’s/code kunnen vinden.

Wat is Technische SEO?

Technische SEO is de technisch optimalisatie van jouw website zodat de crawl robots van zoekmachines beter hun weg door de pagina’s/code kunnen vinden. Door de website te analyseren, krijg je duidelijk waar de verbeterpunten liggen. Door die punten -geprioriteerd op impact- aan te pakken, optimaliseren we jouw website zodat de robots van zoekmachines efficiënter door de website kunnen scannen. Wat weer resulteert in betere leesbaarheid en posities in de zoekresultaten.

technische-seo

Waarom SEO techniek uitbesteden?

Jullie hebben al een mooie website, maar op de een of andere manier komen er niet echt leads/omzet uit. Een mogelijke oorzaak kan zijn dat er zaken technisch niet goed zijn op of achter de website. Denk aan bijvoorbeeld situaties met infinite scrolls, geen paginering, 404 of andere error codes, niet werkende javascripts, canonical tags etc. Door dit soort technische SEO mankementen wordt het voor zoekmachines zoals Google niet duidelijk (genoeg) en positioneren ze jullie website lager ten opzichte van de concurrentie.

content-optimalisatie-oog-voor-seo

Als SEO bureau is Oog voor SEO jouw expert op het gebied van technische SEO. Door onze eerdere ervaring, weten we precies welke technische aspecten van belang zijn om de meeste impact te hebben op de posities in de zoekresultaten en jouw KPI’s.

Daarom Oog voor SEO!

Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Jullie uitdagingen rond Technische SEO

Klantervaringen

Dankzij het SEO advies van Oog voor SEO hebben we onze bedrijfsdoelstelling binnen twee jaar behaald. Na de launch van onze website www.heko-opslag-almelo.nl in september 2015, hebben we ervoor kunnen zorgen dat de website verkeer behaalde uit Google (betaalde en organische zoekresultaten) en zaten onze opslagruimtes binnen no-time vol.
heko-opslag-almelo-oog-voor-seo
Henk
Directeur
Heko Opslag Almelo

Maak kennis met Oog voor SEO

Maak kennis met onze missie & visie, geschiedenis én onze enthousiaste SEO experts.

Oog voor SEO | Het SEO Bureau

Onze werkwijze voor technische SEO

Wat is belangrijk bij technische SEO?

Om jouw website vindbaar te maken en de juiste posities te bepalen in zoekmachines (zoals Google), gebruiken zoekmachines rankingsfactoren. Dat zijn uiteenlopende factoren binnen deze globale deelgebieden, waarmee zoekmachines je website inschalen: 

 • Technische SEO (b.v. interne links, html code etc)
 • Content/Onpage SEO (b.v. teksten, foto’s & video’s) en 
 • Autoriteit (o.a. externe links / linkbuilding)

Hiermee kunnen ze het belang, de relevantie en de betrouwbaarheid van je website bepalen, zodat zoekmachines een betrouwbaardere inschatting kunnen doen van de positie van de pagina’s van je website in hun zoekresultaten (de index). Zoekmachines proberen hiermee je website te matchen aan de zoekintentie van de zoekende doelgroep (middels keywords/zoekwoorden). 

Bij Technische SEO zijn er nog een aantal aanvullende factoren van belang voor zoekmachines. Denk aan website optimalisaties als bijvoorbeeld: 

 • Efficiënt inrichten van de te crawlen URLs
 • Optimaliseren van Pagespeed
 • Verlagen van Google Search Console errors (mobile first)
 • Verlagen van Duplicate content errors
 • Structured data implementatie

Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Certificeringen

Cases

Klant: Heko Opslag Almelo
 • Aanbod: Verhuur van opslagruimtes
 • Markt: lokale Almelose B2C & B2B doelgroep.
 • Doel: bezettingsgraad boven 75% binnen twee jaren na de start in 2015 door de inzet van Google Organic en Google Ads.
 • Periode: Website ontwikkeld en gelanceerd in September 2015
 • Resultaat:
  • Tijdens het eerste jaar van de samenwerking (2016) is het organisch verkeer uit Google verhoogd naar 550 gebruikers. Dat deze gebruikers relevant waren, blijkt uit de conversieratio van 5% rond offerte aanvragen.
  • In het tweede jaar (2017) groeide het organische verkeer met 64% naar 911 gebruikers.
  • September 2018 was de bezettingsgraad qua opslagruimtes 80%! 

FAQ

Dit is het bezoeken/bekijken van pagina’s op het web door robots (ook wel “bots”). 

Een spider trap is een error/element dat ervoor zorgt dat de bots van zoekmachines (bv Google Bot) dermate veel pagina’s moeten crawlen dat ze soms tot in het oneindige blijven crawlen. Dit is zeer inefficiënt voor Google en heeft vaak nadelige gevolgen voor SEO.

Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op!

App ons
Hoi, Waar kunnen we je mee helpen?