Meteen naar de inhoud
Home » SEO Uitbesteden » SEO check (analyse)

SEO check (analyse)

Een SEO check/analyse wordt gedaan om inzichtelijk te krijgen, welke sterke en verbeterpunten jouw website heeft op het gebied van SEO/Zoekmachine Optimalisatie.

Wat is een SEO Check/Analyse?

Een SEO check (ook wel SEO Audit of SEO analyse genoemd) wordt gedaan om inzichtelijk te krijgen sterke en verbeterpunten de website van jouw bedrijf heeft op het gebied van SEO/Zoekmachine Optimalisatie. Door dit inzichtelijk te hebben, weet je waar jouw website verbetering nodig heeft en waar de kansen liggen om het beter aan te laten sluiten (via SEO/zoekmachine optimalisatie) op jouw doelgroep.

seo-check-analyse

Waarom SEO Check laten doen?

Als SEO bureau is Oog voor SEO jouw zoekmachine optimalisatie expert. Door onze eerdere werkzaamheden voor andere klanten, weten we precies wat de valkuilen en de verbeterpunten zijn waar websites vaak tegen aanlopen. We weten waar we op moeten letten per type website. Een webshop heeft bv een andere benadering nodig dan een website waar offertes aanvragen het hoogste doel is.

content-optimalisatie-oog-voor-seo

Daarom Oog voor SEO!

Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Jullie uitdagingen rond SEO Checks

Klantervaringen

Dankzij het SEO advies van Oog voor SEO hebben we onze bedrijfsdoelstelling binnen twee jaar behaald. Na de launch van onze website www.heko-opslag-almelo.nl in september 2015, hebben we ervoor kunnen zorgen dat de website verkeer behaalde uit Google (betaalde en organische zoekresultaten) en zaten onze opslagruimtes binnen no-time vol.
heko-opslag-almelo-oog-voor-seo
Henk
Directeur
Heko Opslag Almelo

Maak kennis met Oog voor SEO

Maak kennis met onze missie & visie, geschiedenis én onze enthousiaste SEO experts.

Oog voor SEO | Het SEO Bureau

Onze werkwijze voor SEO analyses

Wat is belangrijk bij Online SEO checks?

Om jouw website vindbaar te maken en de juiste posities te bepalen in zoekmachines (zoals Google), gebruiken zoekmachines rankingsfactoren. Dat zijn uiteenlopende factoren binnen deze globale deelgebieden, waarmee zoekmachines je website inschalen: 

 • Technische SEO (b.v. interne links, html code etc)
 • Content/Onpage SEO (b.v. teksten, foto’s & video’s) en 
 • Autoriteit (o.a. externe links / linkbuilding)

Hiermee kunnen ze het belang, de relevantie en de betrouwbaarheid van je website bepalen, zodat zoekmachines een betrouwbaardere inschatting kunnen doen van de positie van de pagina’s van je website in hun zoekresultaten (de index). Zoekmachines proberen hiermee je website te matchen aan de zoekintentie van de zoekende doelgroep (middels keywords/zoekwoorden). 

Vanuit de bovenstaande punten bekijken we de website en lopen we een checklist langs waarmee we ieder punt beoordelen. Aan het einde van de analyse komt er bestand waaruit blijkt welke punten laag scoren en welke hoog. Vanuit daar kijken we met welke punten die laag scoren, we de meeste impact kunnen maken (prioriteren) rond de posities in de zoekmachines.

Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Certificeringen

Cases

Klant: Heko Opslag Almelo
 • Aanbod: Verhuur van opslagruimtes
 • Markt: lokale Almelose B2C & B2B doelgroep.
 • Doel: bezettingsgraad boven 75% binnen twee jaren na de start in 2015 door de inzet van Google Organic en Google Ads.
 • Periode: Website ontwikkeld en gelanceerd in September 2015
 • Resultaat:
  • Tijdens het eerste jaar van de samenwerking (2016) is het organisch verkeer uit Google verhoogd naar 550 gebruikers. Dat deze gebruikers relevant waren, blijkt uit de conversieratio van 5% rond offerte aanvragen.
  • In het tweede jaar (2017) groeide het organische verkeer met 64% naar 911 gebruikers.
  • September 2018 was de bezettingsgraad qua opslagruimtes 80%! 

FAQ

De SEO checklist van Oog voor SEO is niet gratis, aangezien wij vinden dat er voor een goede SEO check een bepaald kwaliteitsniveau verwacht mag worden. Dat niveau kunnen wij niet garanderen als wij deze SEO check gratis zouden aanbieden.

Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op!

App ons
Hoi, Waar kunnen we je mee helpen?