Meteen naar de inhoud
Home » SEO Uitbesteden » Linkbuilding uitbesteden?

Linkbuilding uitbesteden?

Linkbuilding is het verkrijgen van backlinks / links naar je eigen website voor het verhogen van de online sterkte/autoriteit met als effect dat de posities binnen de zoekresultaten verbeteren.

Wat is Linkbuilding?

Linkbuilding is het verkrijgen van backlinks / links naar je eigen website voor het verhogen van je online sterkte/autoriteit. Door een link te krijgen naar je website, geeft de linkende website een positief signaal af naar zoekmachines door voor jouw website (en de kwaliteit van de content) garant te staan. Waardoor je online sterkte/autoriteit verbetert en je een verhoogde kans maakt op betere en stabielere posities binnen de zoekresultaten. Welke er weer voor zorgt dat je beter vindbaar wordt, meer relevant verkeer uit Google Organic ontvangt en meer aanvragen/verkoop krijgt via de website.

linkbuilding-oog-voor-seo

Waarom linkbuilding uitbesteden en laten doen?

Jullie hebben al een mooie website, maar op de een of andere manier komen er niet echt leads/omzet uit. Een mogelijke oorzaak kan zijn dat jullie online concurrenten een sterkere website (lees: linkprofiel) hebben en daardoor betrouwbaarder overkomen in de ogen van zoekmachines. Deze betrouwbaarheid van een website heet ook wel een linkprofiel en is te verbeteren door zelf te investeren in linkbuilding.

content-optimalisatie-oog-voor-seo

Als SEO bureau is Oog voor SEO jouw expert op het gebied van Linkbuilding. Door onze eerdere ervaring, weten we precies welke werkwijze we moeten hanteren en op backlinks we moeten focussen om de meeste impact te hebben op de posities in de zoekresultaten en jouw bedrijfs KPI’s. En helpen wij de website betrouwbaarheid op de juiste legitieme manier te verbeteren.

Daarom Oog voor SEO!

Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Jullie uitdagingen rond linkbuilding

Klantervaringen

Dankzij het SEO advies van Oog voor SEO hebben we onze bedrijfsdoelstelling binnen twee jaar behaald. Na de launch van onze website www.heko-opslag-almelo.nl in september 2015, hebben we ervoor kunnen zorgen dat de website verkeer behaalde uit Google (betaalde en organische zoekresultaten) en zaten onze opslagruimtes binnen no-time vol.
heko-opslag-almelo-oog-voor-seo
Henk
Directeur
Heko Opslag Almelo

Maak kennis met Oog voor SEO

Maak kennis met onze missie & visie, geschiedenis én onze enthousiaste SEO experts.

Oog voor SEO | Het SEO Bureau

Onze werkwijze voor linkbuilding

Wat is belangrijk bij Linkbuilding?

Om jouw website vindbaar te maken en de juiste posities te bepalen in zoekmachines (zoals Google), gebruiken zoekmachines rankingsfactoren. Dat zijn uiteenlopende factoren binnen deze globale deelgebieden, waarmee zoekmachines je website inschalen: 

 • Technische SEO (b.v. interne links, html code etc)
 • Content/Onpage SEO (b.v. teksten, foto’s & video’s) en 
 • Autoriteit & betrouwbaarheid (o.a. externe links / linkbuilding)

Hiermee kunnen ze het belang, de relevantie en de betrouwbaarheid van je website bepalen, zodat zoekmachines een betrouwbaardere inschatting kunnen doen van de positie van de pagina’s van je website in hun zoekresultaten (de index). Zoekmachines proberen hiermee je website te matchen aan de zoekintentie van de zoekende doelgroep (middels keywords/zoekwoorden). 

Bij linkbuilding zijn er nog een aantal aanvullende factoren van belang voor zoekmachines. Denk aan bijvoorbeeld: 

 • Anchor teksten van backlinks
 • Aantal backlinks
 • Sterkte van jouw website z’n backlinks
 • Gemiddelde backlink profiel binnen jouw branche/markt

Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Certificeringen

Cases

Klant: Heko Opslag Almelo
 • Aanbod: Verhuur van opslagruimtes
 • Markt: lokale Almelose B2C & B2B doelgroep.
 • Doel: bezettingsgraad boven 75% binnen twee jaren na de start in 2015 door de inzet van Google Organic en Google Ads.
 • Periode: Website ontwikkeld en gelanceerd in September 2015
 • Resultaat:
  • Tijdens het eerste jaar van de samenwerking (2016) is het organisch verkeer uit Google verhoogd naar 550 gebruikers. Dat deze gebruikers relevant waren, blijkt uit de conversieratio van 5% rond offerte aanvragen.
  • In het tweede jaar (2017) groeide het organische verkeer met 64% naar 911 gebruikers.
  • September 2018 was de bezettingsgraad qua opslagruimtes 80%! 

FAQ

Backlinks zijn externe links die naar jullie website liggen of worden gelegd.

De betrouwbaarheid (of Autoriteit) van een website wordt veelal bepaald door een linkprofiel van de website en is te verbeteren door te investeren in linkbuilding

Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op!

App ons
Hoi, Waar kunnen we je mee helpen?