Meteen naar de inhoud
Home » SEO Uitbesteden » Content optimalisatie

Content optimalisatie

Content optimalisatie wordt gedaan om de onpage content (tekst, afbeeldingen & video’s) geprioriteerd op impact te optimaliseren voor SEO, zodat de posities (en het organisch verkeer) in zoekmachines verbeteren.

Wat is Content Optimalisatie?

Content optimalisatie (ook wel Onpage Optimalisatie genoemd) wordt gedaan om de onpage content (tekst, afbeeldingen & video’s) -geprioriteerd op impact- te optimaliseren voor SEO, zodat de posities (en het organisch verkeer) in zoekmachines verbeteren. Denk hierbij aan bv concrete aanbevelingen zoals: interne links verwijderen/toevoegen, menustructuur gedeeltelijk aanpassen, Headers (koppen), meta descriptions, page titles aanpassen etc.
content-optimalisatie-oog-voor-seo

Waarom content optimalisatie laten doen?

Jullie hebben al een mooie website, maar op de een of andere manier komen er niet echt leads/omzet uit. Een mogelijke oorzaak kan zijn dat er een mismatch zit in hoe jullie content is geschreven en hoe de doelgroep zoekt naar jullie diensten/product. 

content-optimalisatie-oog-voor-seo

Als SEO bureau is Oog voor SEO jouw expert op het gebied van Onpage/Content optimalisaties en helpen wij deze mismatch te verkleinen.

Daarom Oog voor SEO!

Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Jullie uitdagingen rond Content Optimalisatie

Klantervaringen

Dankzij het SEO advies van Oog voor SEO hebben we onze bedrijfsdoelstelling binnen twee jaar behaald. Na de launch van onze website www.heko-opslag-almelo.nl in september 2015, hebben we ervoor kunnen zorgen dat de website verkeer behaalde uit Google (betaalde en organische zoekresultaten) en zaten onze opslagruimtes binnen no-time vol.
heko-opslag-almelo-oog-voor-seo
Henk
Directeur
Heko Opslag Almelo

Maak kennis met Oog voor SEO

Maak kennis met onze missie & visie, geschiedenis én onze enthousiaste SEO experts.

Oog voor SEO | Het SEO Bureau

Onze werkwijze voor content optimalisaties

Wat is belangrijk bij Onpage Content Optimalisatie?

Om jouw website vindbaar te maken en de juiste posities te bepalen in zoekmachines (zoals Google), gebruiken zoekmachines rankingsfactoren. Dat zijn uiteenlopende factoren binnen deze globale deelgebieden, waarmee zoekmachines je website inschalen: 

 • Technische SEO (b.v. interne links, html code etc)
 • Content/Onpage SEO (b.v. teksten, foto’s & video’s) en 
 • Autoriteit (o.a. externe links / linkbuilding)

 

Hiermee kunnen ze het belang, de relevantie en de betrouwbaarheid van je website bepalen, zodat zoekmachines een betrouwbaardere inschatting kunnen doen van de positie van de pagina’s van je website in hun zoekresultaten (de index). Zoekmachines proberen hiermee je website te matchen aan de zoekintentie van de zoekende doelgroep (middels keywords/zoekwoorden). 

Content optimalisatie is het analyseren van kansen binnen jullie bestaande onpage content op de huidige pagina’s van jullie website én adviezen rond eventuele aanvullende pagina’s (content gaps).

Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Certificeringen

Klantcases

Klant: Heko Opslag Almelo
 • Aanbod: Verhuur van opslagruimtes
 • Markt: lokale Almelose B2C & B2B doelgroep.
 • Doel: bezettingsgraad boven 75% binnen twee jaren na de start in 2015 door de inzet van Google Organic en Google Ads.
 • Periode: Website ontwikkeld en gelanceerd in September 2015
 • Resultaat:
  • Tijdens het eerste jaar van de samenwerking (2016) is het organisch verkeer uit Google verhoogd naar 550 gebruikers. Dat deze gebruikers relevant waren, blijkt uit de conversieratio van 5% rond offerte aanvragen.
  • In het tweede jaar (2017) groeide het organische verkeer met 64% naar 911 gebruikers.
  • September 2018 was de bezettingsgraad qua opslagruimtes 80%! 
 •  

FAQ

Content is alles dat op een pagina (onpage) van een website staat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: teksten, afbeeldingen & video’s.

Content optimalisatie wordt gedaan om de onpage content (tekst, afbeeldingen & video’s) geprioriteerd op impact te optimaliseren voor SEO, zodat de posities (en het organisch verkeer) in zoekmachines verbeteren.

Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op!

App ons
Hoi, Waar kunnen we je mee helpen?